Lasten uutiset tarjoavat lapsille tietoa koronaviruksesta

  • tehnyt
Lapset rivissä.

Koronavirusepidemia koskettaa paljon myös monien lasten elämää. Koulupäivät saattavat muuttua etäpäiviksi, kavereita näkee harvemmin eikä harrastuksiakaan voi aina toteuttaa. Monen lapsen arki onkin muuttunut hyvin erilaiseksi kuin se oli ennen. Lapsilla saattaa herätä monia kysymyksiä korona-aikaan liittyen. Lasten uutiset ovat loistava koronatiedon ja -uutisten lähde. Näitä uutisia pääsee lukemaan ja kuuntelemaankin monien sivustojen kautta helposti.

Lasten uutiset kertovat myös koronasta

Lasten uutiset on kerrottu lapsen silmin ja yleensä uutisten kertojana on itsekin lapsi. Siksi niissä on kerrottu koronasta tavalla, jolla lapset ymmärtävät helposti mistä on kysymys. Näissä uutisissa saatetaan kertoa esimerkiksi havainnollistavin kuvin koronarokotteesta ja siitä, miten se vaikuttaa ihmisiin. Näin lapsetkin ymmärtävät mistä koronarokotteessa on kyse.

Lasten uutisissa on kuitenkin mukana usein myös hyvin kevyempiä ja kiinnostavia aiheita. Niitä voivat olla esimerkiksi erilaiset piirustus- tai urheilukilpailut tai vaikkapa tietovisat. Nykysuomi tarjoaa sivustollaan vinkkejä hyvistä uutissivustoista, jotka tarjoavat lasten uutisia. Sen uutisten tarjontaan kuuluvat myös lasten uutiset. Sivustolta voikin etsiä vinkkejä sopivista uutisista eri ikäisille lapsille.

Lasten uutiset käsittelevät vakavia aiheita lapsen silmin

Lasten uutisissa voidaan käsitellä erilaisia vakaviakin aiheita niin Suomessa kuin maailmallakin – kuten esimerkiksi juuri koronavirusta. Nämä uutiset kerrotaan kuitenkin eri lailla kuin tavalliset uutiset. Ne on kerrottu lapsille sopivalla tavalla. Lapsille suunnatuissa uutisissa esimerkiksi jotkut termit täytyy selittää auki eri tavalla kuin aikuisille.