Urheilu-uutiset

Urheilu-uutiset Suomessa

Suomalaiset rakastavat urheilua ja monia eri lajeja. Perinteisiä suosikkeja ovat moottoriurheilu, jääkiekko ja erilaiset hiihtolajit. Näissä kaikissa suomalaiset ovat pärjänneet loistavasti jo vuosikymmenien ajan. Moottoriurheilun saralla moottoripyöräilijä Jarno Saarinen teki Suomea kuuluisaksi ajaessaan itse korjaamallaan ja virittämällään moottoripyörällä MM-sarjassa ja haastaessaan tosissaan silloisen hallitsevan mestarin Giacomo Agostinin. Saarisen tarina päättyi valitettavan murheellisesti juuri, kun hän oli nousemassa uransa huipulle. Moottoriurheilua voi seurata monipuolisesti tänäkin päivänä. Suomalaisia kilpailee niin Formula 1 -sarjassa, ratamoottoripyöräilyssä kuin endurossakin. Yle urheilu tekstitv on hyvä paikka selvittää, mitä moottoriurheilun saralla tapahtuu milläkin hetkellä.

Lue artikkelia eteenpäin, jos urheilu-uutiset ja tietämys urheilusta on sinun mieleesi. Urheiluutiset kertovat niin menneistä kuin tulevista kilpailuista ja muista tärkeistä tapahtumista urheilun saralla. Lue myös artikkelimme Nykysuomi, Kotimaan uutiset ja tsekkaa myös sivustomme Uutispalsta, josta löydät ajankohtaista tietoa. 

urheilu-uutiset

Urheiluutiset maailmalta

Yksi suuri uutinen viime aikoina on ollut Huuhkajien hyvä vire. Kyseessä on siis Suomen jalkapallomaajoukkue, joka on onnistunut viemään Suomen EM-kilpailuihin ensimmäistä kertaa historiassa. Markku Kanervan valmennuksessa toimiva ryhmä on siis päässyt jo nyt pidemmälle kuin Huuhkajat koskaan aikaisemmin.

Suomalaiset jalkapalloilijat ovat muutenkin olleet kovassa huudossa Euroopan kentillä. Jesse Jorosta on veikkailtu tulevaisuuden tähtimaalivahdiksi, vaikka Huuhkajissa paikka onkin vielä kakkosmaalivahtina. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky sen sijaan on tehnyt kovaa jälkeä Saksan Bundesliigassa. Suurimpana suomalaisnimenä maailman jalkapallokentillä juoksee kuitenkin Teemu Pukki, joka pelaa Norwich Cityssä.

Jääkiekkoa Suomessa ja muualla maailmassa

Jääkiekko kuuluu suomalaisten suosikkilajeihin. Sitä pelataan Suomessa lähes jokaisella paikkakunnalla ja Suomesta löytyy väkilukuun ja pinta-alaan verrattuna enemmän jäähalleja kuin mistään muualta maailmasta. Mahdollisuudet harrastaa jääkiekkoa ovat siis hyvät jo aivan pienestä lapsesta alkaen. Myös jääkiekkokouluja ja -joukkueita löytyy kaiken ikäisille ja eri taitotason omaaville.

Suomen nuorten, naisten ja miesten jääkiekkojoukkueet ovat pärjänneet erinomaisesti kansainvälisissä kilpailuissa. Mitaleita on tullut niin MM-kilpailuista kuin olympialaisista. Nuorten kohdalla hyvin menneet kilpailut ovat tarkoittaneet sitä, että NHL-joukkueet kiinnostuvat pelaajasta. Kansainväliset kilpailut ovatkin hyviä näytönpaikkoja nuorille. Monien ura lähtee käyntiin esimerkiksi MM-kilpailuissa tapahtuneesta onnistumisesta, joka on huomioitu laajemmin.

Yle urheilu tekstitv - seuraa urheilun maailmaa

Urheilua voi seurata kätevästi televisiosta. Nykyään monet kanavat näyttävät eri urheilulajeja monipuolisesti ja voipa televisiosta seurata myös sellaisia lajeja, joissa suomalaisia ei ole edes mukana. Tämä onkin loistavaa urheilun ystävän kannalta. Yle urheilu näyttää suorana niin suuria kansainvälisiä kilpailuita kuin pienempiä Suomessa käytäviä kilpailujakin. Yle urheilu tekstitv on loistava paikka käydä läpi urheilu-uutisia pikaisesti ja katsoa, miten suomalaiset ovat pelanneet yön NHL-kierroksella.

Television urheilu-uutiset ovat hyvä tapa päästä jyvälle siitä, mitä milloinkin tapahtuu. Yle urheilu tekstitv päivittyy jatkuvasti ja näyttää kaikki ajan tasalla olevat uutiset. Siellä voi myös seurata sellaisten kilpailuiden tilanteita, jotka eivät näy televisiosta. Teksti-tv ei siis tosiaan ole vanhanaikainen sivu, vaan se on aktiivisessa käytössä yhä edelleen tänä päivänä.

Viimeisimmät artikkelimme

Nainen silmälaseissa

Lööpit tänään

Lööpit tänään kertovat sinulle viimeiset käänteet maailman ja kotimaan tapahtumista. Jos haluat löytää parhaat lööpit, ota vinkit talteen täältä!

Lue lisää
Suomi on verrattain tasa-arvoinen maa

Tasa-arvo Suomessa

Tasa-arvo Suomessa on pitkällä. Suomessa on kuitenkin edelleen epätasa-arvoa, suvaitsemattomuutta ja rasismia. Lue tilanteesta täältä.

Lue lisää